Indian Film – PSC Questions English

Last Updated On: 20/09/2020
Get it on Google Play
1) First venue of India’s international film festival?

Ans: Mumbai

2) Permanent venue of India’s international film festival?

Ans: Goa

3) Award giving for the best film in India’s international film festival?

Ans: Golden peacock

4) HQ of national film archives?

Ans: Pune

5) First movie directed by Satyajith Rai?

Ans: Pather Panjali

6) First cinemascope movie in India?

Ans: Kagas Ka Phool

7) First internet movie?

Ans: Vivah 2006

8) First film actor to become a state chief minister?

Ans: M G Ramachandran

9) First Indian actress to appear on Postal stamp?

Ans: Narghees Dutt

10) Lady of Indian movie?

Ans: Devika Rani Rurich

Get it on Google Play
       
Sharing is caring
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
JOIN
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x