PSC Mock Test
GK Questions

General Knowledge Questions and Answers : Part 1

#1) Alpha-keratin is a protein present in which thing?

Ans: Wool

#2) Where was the first session of the Constituent Assembly held?

Ans: New Delhi

#3) Which of the following is used as ‘a moderator in nuclear reactor’?

Ans: Graphite

#4) Which planet looks reddish in the night sky?

Ans: Mars

#5) What was the source of the blue gem stone, lapis Iazuli, for the people of Harappan culture?

Ans: Afghanistan

#6) Sachin Tendulkar scored his 100th international century against which’ country?

Ans: Bangladesh

#7) In baseball, the two opposing teams consist of how many players?

Ans: Nine Players Each

#8) The improper function of which results in condition ‘Myxedema’ in human beings?

Ans: Thyroid Gland

#9) In 1610, Galileo Galilee discovered four moons of which planet?

Ans: Jupiter

#10) In the Vedic Society, which was the term used to denote a group of families?

Ans: Grama

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close