#1) Alpha-keratin is a protein present in which thing?
Ans: Wool

#2) Where was the first session of the Constituent Assembly held?
Ans: New Delhi

#3) Which of the following is used as ‘a moderator in nuclear reactor’?
Ans: Graphite

#4) Which planet looks reddish in the night sky?
Ans: Mars

#5) What was the source of the blue gem stone, lapis Iazuli, for the people of Harappan culture?
Ans: Afghanistan

#6) Sachin Tendulkar scored his 100th international century against which’ country?
Ans: Bangladesh

#7) In baseball, the two opposing teams consist of how many players?
Ans: Nine Players Each

#8) The improper function of which results in condition ‘Myxedema’ in human beings?
Ans: Thyroid Gland

#9) In 1610, Galileo Galilee discovered four moons of which planet?
Ans: Jupiter

#10) In the Vedic Society, which was the term used to denote a group of families?
Ans: Grama

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise