PSC Mock Test
GK Questions

General Knowledge Questions and Answers : Part 2

#11) Who was the chairman’ of the Union Constitution Committee of the Constituent Assembly?

Ans: Jawaharlal Nehru

#12) Which element that does not occur in nature but can be produced artificially?

Ans: Plutonium

#13) When had India a plan holiday?

Ans: After the drought of 1966

#14) How are latitude and longitude?

Ans: Perpendicular to each other

#15) Which Philosophy holds that the world is created and maintained by Universal Law?

Ans: Jain Philosophy

#16) Which book is authored by V.S. Naipaul?

Ans: A house for Mr. Biswas

#17) Which can be used for biological control of mosquitoes?

Ans: Gambusia

#18) Which proclamation of National Emergency automatically suspends?

Ans: Right to freedom

#19) The latitude of a place is the same as which place?

Ans: Celestial Pole

#20) What was the script used in the earliest Tamil Inscriptions?

Ans: Brahmi

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close