General Knowledge Questions and Answers : Part 3

#21) In which technology do Cryogenic engines find applications?
Ans: Rocket Technology

#22) Shovna Narayanan is a reputed personality in which field?
Ans: Classical Dance

#23) During which plan did prices show a decline?
Ans: First

#24) Which instrument used for finding out wind-direction?
Ans: Wind vane

#25) Which ports handled the north Indian trade during the Gupta period?
Ans: Broach

#26) Which vitamin is considered to be a hormone?
Ans: Vitamin D

#27) On the basis of financial crisis how many times has emergency been declared by the President of India?
Ans: Not even once

#28) Which is the element found on the surface of the moon?
Ans: Titanium

#29) Why is ‘Beaufort Scale’ used?
Ans: To measure wind velocity

#30) Which Tomar ruler is credited to have established Delhi?
Ans: Anangpal

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *