#51) The founder of ‘Samathwa Samajam”:
Ans: Ayya Vaikundar

#52) The founder of ‘Travancore Ezhava Sabha’:
Ans: Dr.Palpu

#53) Sree Narayana Guru visited the Satyagrahis at Vaikkom in:
Ans: 1924

#54) The Maharaja of Travancore who invited Thycaud Ayya to his palace and became his disciple?
Ans: Swati Tirunal

#55) One of the leaders of Kerala renaissanmce who served as the manager of Residency in Thiruvananthapuram?
Ans: Thycaud Ayya

#56) Panmana Ashramam is related to:
Ans: Chattampi Swamikal

#57) Prabodha Chandrodayam Sabha patronised by Pandit Karuppan had its seat at:
Ans: North Paravur

#58) Sahodaran Ayyappan launched Mishrabhojanam’ programme at Cherayi in:
Ans: 1917

#59) Sivagiri Theerthadanam, was conceived by Vallabhasseri Govindan Vaidyar and _____-
Ans: T K Kittan Writer

#60) Who was instrumental in the establishment of “Muslim Aikya Sangham”, a united Muslim forum for all the Muslims of the Travancore, Cochin and Malabar regions?
Ans: Vakkom Maulavi



Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise