General Knowledge Questions and Answers : Part 9

#81) The name ‘Muthukutty’ was the childhood name of:
Ans: Ayya Vaikundar

#82) The first to establish a printing press in Kerala without foreign support:
Ans: Kuriakode Elias Chavara

#83) The founder of ‘Islam Dharma Paripalana Sangham’:
Ans: Vakkom Moulavi

#84) “Ask not, Say not, think not caste” are the words of:
Ans: Sree Narayana Guru

#85) ‘Adwaitha Chintha Paddhathi was written by’:
Ans: Chattampi Swamikal

#86) ‘Baalaakalesam’ was autored by:
Ans: Pandit Karuppan

#87) ‘Daiva Dasakam’ was authored by:
Ans: Sree Narayana Guru

#88) “His grandfather Hrishikesan and his father Muthukumaran were great yogis and were migrated to Tamilnadu from Pampumkadu in Malabar during Tipu Sultan’s aggression. Lord Subramanya was their family deity. At the age of 12, he received spiritual initiation from two Tamil Saints, Sachidananda Maharaj and Sri Chitti Paradeshi.”-The person mentioned here is:
Ans: Thycaud Ayya

#89) “I consider it the greatest good fortune of my life to have visited the beautiful Travancore state and met the most venerable saint, Sree Narayana Guru Swami trippadangal” Who wrote these words in the guest book at Sivagiri?-
Ans: Gandhiji

#90) The leaders of renaissance who were born in 1863:
Ans: Ayyankali and Dr.Palpu

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *