LDC Syllabus 2020

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 13

Last Updated On: 01/08/2018

#121) Which agitation is also known as “Thonnooramand Lahala’?
Ans: Oorutapalam revolt

#122) Which organisation inspired Ayyan Kali to establish Sadhujana Paripalana Sangham?
Ans: SNDP Yogam

#123) Who authored ‘Mokshapradeepam’?
Ans: Brahmananada Sivayogi

#124) The remains of Chavara Kuriakose Alias is kept at:
Ans: Mannanam

#125) Who called Kumaranasan “the Poet of Renaissance’?
Ans: Thayatt Sankaran

#126) Who authored ‘Anandasutram’?
Ans: Brahmananada Sivayogi

#127)  Who authored ‘Divyakokilam’ as a tribute to Rabindranath Tagore?
Ans: Kumaranasan

#128) The work of Kumaranasan based on Buddhist legend:
Ans: Karuna (Malayalam poetry)

#129) The work of Kumaranasan that depicts the fact ‘Mamsanibhadamalla ragam’ (Love is not an artifact of flesh):
Ans: Leela

#130) The work of Kumaransan on the background of the Malabar Rebellion of 1921:
Ans: Duravastha

Share This Post ↪
JOIN