PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 14

Last Updated On: 02/08/2018

#131) The world rises from love /And attains progress with love,/Love is itself the power of the world,/Love brings happiness to all; / Love is life itself, sir,/And Love’s absence is death”-The work of Kumaranasan which depicts the sacredness of love :
Ans: Chandalabhikshuki

#132) The year of Liberation Struggle –
Ans: 1959

#133) The year of Perinad Revolt led by Ayyankali:
Ans: 1915

#134) Who founded the Siddhasramam at Alathur?
Ans: Brahmananda Swami Sivayogi

#135) Who gave a detailed explanation of ‘Chinmudra’ to Swami Vivekananda when he visited Kerala?
Ans: Chattampi Swamikal

#136) Who gave financial aid to Kumaranasan to get education from Bangalore and Kolkata?
Ans: Dr.Palpu

#137) Who headed a deputation which submitted a memoradum signed by 23000 persons before the Regent Queen during the Vaikom Satyagraha?
Ans: Changanassery Parameswaran Pillai

#138) Who introduced Thycaud Ayya to Sree Narayana Guru?
Ans: Chattampi Swamikal

#139) Who expounded the concept of ‘Aananthajathi’?
Ans: Brahmananda Sivayogi

#140) Who expounded the philosophy “Snehamanakhilasaramoozhiyil” (Love is all in this world) in his writings?
Ans: Kumaranasan

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise