LDC Syllabus 2020

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 18

Last Updated On: 04/08/2018

#171) The prefix ‘Mahakavi’ awarded to Kumaranasan by Madras University in the year ___.
Ans: .1922

#172) The presiding deity of the Thycaud Ayya Swami Temple:
Ans: Shiva

#173) The name ‘Sivagiri’ was given to the mount at Varkala by:
Ans: Sree Narayana Guru

#174) The name ‘Vagbhatananda’ was given to V.K.Gurukkal by –
Ans: Sivayogi of Alathur

#175) The name of the boat Kumaranasan was travelling before he met an accident that caused his death:
Ans: Redeemer

#176) The novel ‘Guru’ depicts the life of Sree Narayana Guru is authored by:
Ans: K.Surendran

#177) Who is called the father of literacy in Kerala?
Ans: Kuriakose Elias Chavara

#178) Who called Kumaranasan ‘Viplavathinte Sukranakshatram’?
Ans: Joseph Mundassery

#179) Who exhorted ‘Mattuvin Chattangele’ (Change the rules)?
Ans: Kumaranasan

#180) The only foreign country visited by Sree Narayana Guru:
Ans: Sri Lanka

Share This Post ↪
JOIN