General Knowledge Questions and Answers : Part 31

#301) Which Schedule was added by 74th amendment?
Ans: 12th

#302) Which Schehule of the Constitution contains names and territorial extents of States and Union Territories?
Ans: First

#303) Which State has the largest number of members in Rajya Sabha?
Ans: U.P.

#304) Which state has the largest number of members in the Constituent Assembly?
Ans: United Province

#305) Which Union territory has the largest number of members in Rajya Sabha?
Ans: Delhi

#306) Who presides over the joint sitting of Parliament?
Ans: Speaker of Lok Sabha

#307) Who presides over the Lok Sabha?
Ans: Speaker

#308) Who presides over the Rajya Sabha?
Ans: Vice President

#309) Who represented Scheduled Caste Federation in the Constituent Assembly?
Ans: BR Ambedkar

#310) . Who was the chairman of the Drafting Committee of the Constitution?
Ans: BR Ambedkar

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *