General Knowledge Questions and Answers : Part 35

#341) The minimum age required to become a candidate for the post of President:
Ans: 35

#342) The minimum age required to contest in the election to Legislative Assembly:
Ans: 25

#343) The minimum age required to vote in the election to Legislative Assembly:
Ans: 18

#344) The number of rooms in Rashrapathi Bhavan:
Ans: 340

#345) The number of states in India with Legislative Council, the second chamber of Legislature:
Ans: 7

#346) The official residence of the President of India, Rashrapathi Bhavan, was designed by:
Ans: Edwin Lutyens

#347) The idea of single citizenship has been copied from:
Ans: Britain

#348) The idea of Suspension of Fundamental Rights during emergency has been copied from:
Ans: Weimar Constitution of Germany

#349) The idea of the President is the executive head of the state has been copied from:
Ans: USA

#350) The idea of Vice President as the chairman of upper house has been copied from:
Ans: USA

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *