#361) The wording of the preamble of India is close to the preamble to the Constitution of :
Ans: Ireland

#362) The idea of council of ministers are collectively responsible to the lower house of the Parliament has been copied from:
Ans: Britain

#363) How many times the preamble has been amended?
Ans: Once

#364) Ministers of the State Legislative Assembly are collectively responsible to the:
Ans: State Legislative Assembly

#365) Name the country other than India to have Fundamental Duties in its Constitution:
Ans: Japan

#366) Name the Union Territories that have Legislative Assembly:
Ans: Delhi and Puthucherry

#367) President is empowered to declare how many types of emergency?
Ans: 3

#368) Rule of law has been copied from:
Ans: Britain

#369) The distribution of powers between centre and states has been copied from:
Ans: Canada

#370) The executive powers of the union of India is vested with:
Ans: President

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise