PSCNET

General Knowledge Questions and Answers : Part 40

Last Updated On: 06/05/2018

#391) The system of Parliamentary Government has been copied from:
Ans: Britain

#392) The system that the head of the state is a part of parliament has been copied from:
Ans: Britain

#393) The tenure of member of Legislative Assembly is …… years.
Ans: Five

#394) The tenure of the president of India is …… years.-
Ans: 5

#395) Union Territory in South India to have Legislative Assembly:
Ans: Puducherry

#396) What is referred to as an ‘epitome’ of the broad features of the Constitution?
Ans: Preamble

#397) What is regarded as the corner stone of modern democracy?
Ans: Magna Carta

#398) Which Article of the Constitution deals with special provisions regarding Jammu and Kashmir?
Ans: 370

#399) Which Article of the Constitution is related to ‘Abolition of untouchability’?
Ans: 17

#400) Which Article of the Constitution is related to ‘Equality of opportunity in matters of public employment’?
Ans: 16

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise