General Knowledge Questions and Answers : Part 41

#401) The preamble of the Constitution begins with:
Ans: We, the people of India….. Indira Gandhi

#402) The preamble of the Constitution came into force on:
Ans: 26th January 1950

#403) The procedure for removing the President of India, if he violates the Constitution:
Ans: Impeachment

#404) The procedure of election of members to the upper house has been copied from:
Ans: South Africa

#405) The idea of Fundamental Rights has been copied from:
Ans: USA

#406) The idea of impeachment of President has been copied from:
Ans: USA

#407) The idea of Independence of Judiciary has been copied from:
Ans: USA

#408) The idea of joint sitting of two houses of parliament has been copied from:
Ans: Australia

#409) The idea of Judicial review has been copied from:
Ans: USA

#410) The idea of more powerful lower house has been copied from:
Ans: Britain

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *