General Knowledge Questions and Answers : Part 42

#411) The idea of nominating eminent members to Rajya Sabha has been copied from:
Ans: Ireland

#412) . Which state has the largest number of Legislative Council seats?
Ans: Uttar Pradesh

#413) Which state has the largest number of Lok Sabha seats?
Ans: U.P.

#414) Which state has the largest number of Rajya Sabha seats?
Ans: Uttar Pradesh

#415) The procedure of impeachment has been copied from:
Ans: USA

#416) The procedure of removal of judges of High Court and Supreme Court has been copied from:
Ans: USA

#417) The provisions regarding trade and commerce has been copied from:
Ans: Australia

#418) The scheme of federation with a strong centre has been copied from:
Ans: Canada

#419) The South Indian states with Legislative Council:
Ans: Karnataka,Andhra Pradesh, Telengana

#420) The status of Delhi as per the Constitution:
Ans: National Capital Territory

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *