Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 57

#561) The number of states formed as per the State Reorganisation Act of 1956:
Ans: 14

#562) Which Amendment of the Constitution reduced voting age from 21 years to 18 years for Lok Sabaha and State Assemblies?
Ans: 61st

#563) Which Amendment provided for an authoritative text of the Constitution in Hindi?
Ans: 58th

#564) In Uttar Pradesh, the seat of High Court is:
Ans: Allahabad

#565) Most powerful federal judicial court in the world is in:
Ans: India

#566) The Article of the Constitution related to Presidential reference:
Ans: 143

#567) The first Chief Justice of India:
Ans: Hiralal J Kania

#568) The number of states formed in 1956 under the State Reorganisation Act:
Ans: 14

#569) The parliament of…… is known as the ‘mother of all parliaments’:
Ans: Britain

#570) The process of readjusting the representation of electoral constituencies is known as:
Ans: Delimitation

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *