Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 1)

Here is the Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Question Paper.

Category Code: 102/2011

Question Paper Code: 5/2014/OL

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper

Question 1:-Medical Audit is to assess the ______________ of medical records.
A:-Quantity
B:-Quality
C:-Efficiency
D:-Quantity & Quality
Correct Answer:- Option-B

Question 2:-_______________ is known as key of medical records.
A:-Diagonosis index
B:-Address index
C:-Name Index
D:-Doctors name index
Correct Answer:- Option-C

Question 3:-In ICD-‘U’ code is for ______________
A:-Not specified site
B:-Future expansion
C:-No sub site
D:-Unknown site
Correct Answer:- Option-B

Question 4:-World health day is ____________
A:-7 th February
B:-7 th June
C:-7 th April
D:-7 th August
Correct Answer:- Option-C

Question 5:-This part of the word is found following the stem and gives further information about the stem. It is ________.
A:-Prefix
B:-Root
C:-Suffix
D:-Combining vowel
Correct Answer:- Option-C

Question 6:-Normally an adult has _______ of blood.
A:-3 to 4 litres
B:-5 to 6 litres
C:-6 to 7 litres
D:-4 to 5 litres
Correct Answer:- Option-B

Question 7:-Write medical term of an accumulation of blood in the uterus.
A:-Hematometra
B:-Hematometry
C:-Hematomyelia
D:-Hematoma
Correct Answer:- Option-A

Question 8:-Most occurring value in a series of data is known as ___________
A:-Mean
B:-Median
C:-Mode
D:-Standard deviation
Correct Answer:- Option-C

Question 9:-Luoco means
A:-White
B:-Yellow
C:-Blue
D:-Red
Correct Answer:- Option-A

Question 10:-A patient has only one case record into which all documents relating to past and present medical care are placed.
A:-In patient record
B:-Out patient record
C:-Comprehensive record
D:-Decentralized record
Correct Answer:- Option-C

Question 11:-Computerized X-ray of layers of tissue is known as _________
A:-PET scan
B:-MRI
C:-CT scan
D:-USS
Correct Answer:- Option-C

Question 12:-The patient has a right to get ________ of medical records.
A:-Copy
B:-Original
C:-E-mail
D:-Scanning
Correct Answer:- Option-A

Question 13:-World cancer day
A:-February 4
B:-March 4
C:-April 4
D:-October 4
Correct Answer:- Option-A

Question 14:-Write medical terms of a muscle having two heads
A:-Biceps
B:-Bicyps
C:-Bilateral
D:-Bicups
Correct Answer:- Option-A

Question 15:-________ has the shortest access times
A:-Cache memory
B:-Virtual memory
C:-Secondary memory
D:-All of the above
Correct Answer:- Option-A

Question 16:-Enlargement of salivary gland
A:-Siladenitis
B:-Sialadenoma
C:-Sialadenopathy
D:-Sialden
Correct Answer:- Option-C

Question 17:-The other name of food pipe is _________
A:-Oropharynx
B:-Oesophagus
C:-Larynx
D:-Nasopharynx
Correct Answer:- Option-B

Question 18:-Any bed meant for over night stay is known as __________
A:-IP bed
B:-OP bed
C:-Casualty bed
D:-Ward bed
Correct Answer:- Option-A

Question 19:-Medical records are the property of
A:-Hospital
B:-Patient
C:-Relative
D:-Physicians
Correct Answer:- Option-A

Question 20:-Death occurring in the hospital before and after 48 hours of admission is known as ________ death.
A:-Gross death
B:-Net death
C:-Ward death
D:-Hospital death
Correct Answer:- Option-A

Question 21:-Name the media which provide interactive health care utilizing modern technology in hospitals is ____________
A:-TV
B:-Intercom
C:-Telemedicine
D:-AIR
Correct Answer:- Option-C

Question 22:-What do you mean by Tid 6/12 in a discharge summary
A:-Two times a day
B:-Four times a day
C:-Three times a day
D:-Four times a day
Correct Answer:- Option-C

Question 23:-Who is the consumer of a hospital
A:-Patients
B:-Public
C:-Sibling
D:-Children
Correct Answer:- Option-A

Question 24:-What is the full form of AT in the IBM PC-AT ?
A:-Applied technology
B:-Advanced technology
C:-Additional technology
D:-None of the above
Correct Answer:- Option-B

Question 25:-Thoracic region consists of _______ bones
A:-Seven
B:-Twelve
C:-Five
D:-Four
Correct Answer:- Option-B

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 1)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 2)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 3)

Medical Records Librarian Grade 2 PSC Exam – 2014 – Solved Paper (Part 4)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *