PSC Mock Test
PSCTailoring Instructor

PSC Part Time Tailoring Instructor Model Questions and Answers

PSC Part Time Tailoring Instructor Model Questions and Answers: Here are the model questions and answers for Part Time Tailoring Instructor Vehicle PSC examination. These are the previous asked questions for the PSC Part Time Tailoring Instructor Examination.

Question Paper Code: 49/2017/OL
Category Code: 116/2016
Exam: Part Time Tailoring Instructor
Department: Social Justice
Date of Test: 29-06-2017
Alphacode: A

PSC Part Time Tailoring Instructor Model Questions and Answers

1. Gandhiji called ‘a piligrim’ – his last journey to Kerala. This was in connection with
(A) Kilafath propagation
(B) Vaikam Satyagraha
(C) To meet Sree Naryan Guru
(D) Temple entry proclamation
Answer: D

2. The main centre of Civil Disobedience Movement in Kerala was Payyanur. It located on the banks of
(A) Uliyath Kadvu
(B) Payyambalam
(C) Darmadam
(D) Ayeekkal
Answer: A

3. ‘Subharayar’ is the real name of
(A) Moorkoth Kumaran
(B) P. K. Chathan Master
(C) Thycaud Ayya Vaikundar
(D) A. K. Gopalan
Answer: C

4. Freedom to walking in public roads for Dalits Ayyankali conducted a famous agitation in 1893
(A) Adi Lahla
(B) Villuvandi yatra
(C) Nivarthana Agitation
(D) Channar Agitation
Answer: B

5. Prime Minister David Cameron resign due to
(A) Fear of parliament impeachment
(B) Lost the majority in cabinet
(C) Brexit
(D) Administrative misconduct
Answer: C

6. Winner of Vallathol Award 2016
(A) Sree Kumaran Thambi
(B) Annad
(C) Yousaf Ali Kechery
(D) P. Narayana Kurup
Answer: A

7. How many schedule does right to Information Act, 2005 have
(A) 3
(B) 6
(C) 8
(D) 2
Answer: D

8. ‘Oru Theruvinta Katha’ novel of S. K. Pottakad is related to which street?
(A) Mattancheri
(B) Chalai Bazar
(C) Princes street
(D) S. M. Street
Answer: D

9. The social reformer who related to ‘Mookkoothi Samaram’ and ‘Achippudava Samaram’.
(A) K. P. Vellon
(B) Velayudha Panikkar
(C) T. K. Madavan
(D) K. Kelappan
Answer: B

10. ‘Jhansi Rani of Travancore’ is
(A) Anna Chandi
(B) Lalitha Prabhu
(C) Akkamma Cheriyan
(D) Lalithambika Andarjanam
Answer: C

11. By which Amendment of the Constitution of India voting age is lowered from 21 to 18 years?
(A) 61 Amendment
(B) 77 Amendment
(C) 51 Amendment
(D) 71 Amendment
Answer: A

12. Kendra Vanitha Commission and Child Welfare Department introduced scheme on 2nd October 1993 for the growth of self confidence and self sufficiency among women who completed 18 years.
(A) Jawhar Rosegar Yojana
(B) Indira Awas yojana
(C) Samagra Awas yojana
(D) Mahila Samridhi Yojana
Answer: D

13. Indian currency (500 and 1000) cancellation who is the governor of RBI.
(A) Raguram Rajan
(B) D. Subba Rao
(C) Y. V. Reddy
(D) Urjith Patel
Answer: D

14. The idea of fundamental duties has been taken from
(A) Yugoslavian constitution
(B) Soviet constitution
(C) Czeochoslavian constitution
(D) Irish constitution
Answer: B

15. A. V. Kuttimalu Amma was elected which legislative assembly?
(A) Cochin
(B) Travancore
(C) Madras
(D) Mysore
Answer: C

16. The Right to Information Act passed by parliament on
(A) 12th October 2005
(B) 15th June 2005
(C) 15th September 2005
(D) 16th November 2005
Answer: B

17. Cochi temple entry proclamation related to
(A) Guruvayur Satyagraha
(B) Vaikam Satyagraha
(C) Paliyam Satyagraha
(D) Sucheendram Satyagraha
Answer: C

18. Which union territory has high court of its own?
(A) Pondicheri
(B) Delhi
(C) Lakshadeep
(D) Chandigarh
Answer: B

19. The foreign country visited by Sree Narayana Guru
(A) Sril Lanka
(B) Bhutan
(C) Burma
(D) Nepal
Answer: A

20. “A revolution is a struggle to the death between the future and the past” quotes of
(A) Che Guevara
(B) Fidel Castro
(C) Lenin
(D) Karl Marx
Answer: B

21. The shoulder area of a sleeve
(A) Arm
(B) Armpit
(C) Crown
(D) Shank
Answer: C

22. …………… is an open work fabric patterned with open holes in the work.
(A) Frinch
(B) Tassel
(C) Cord
(D) Lace
Answer: D

23. …………… is cover the needle bar.
(A) Slide plate
(B) Face plate
(C) Bed plate
(D) Needle plate
Answer: B

24. This is very useful to measure hems, tucks and other shirt distances.
(A) Sewing gaude
(B) French curve
(C) Shirt markers
(D) ‘L’ square
Answer: A

25. …………… seam is very sturdy.
(A) Slot seam
(B) Flat fell seam
(C) Corded seam
(D) Counter seam
Answer: B

1 2 3 4Next page
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close