PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 36

Last Updated On: 01/09/2018

#351) The idea of written constitution has been copied from:
Ans: USA

#352) The Indian state where Article 356 of the Constitution was imposed for the first time:
Ans: Kerala

#353) A democratic state with hereditary head of state:
Ans: Britain

#354) A country with collective head of state:
Ans: Switzerland

#355) The words included in the preamble through the 42nd Amendment:
Ans: Socialist, Secular

#356) The words ‘Unity of the Nation’ in the preamble was substituted by ……. through the 42nd Amendment:
Ans: Unity and Integrity of the Nation

#357) In which year preamble was amended?
Ans: 1976

#358) Which amendment amended the preamble?
Ans: 42nd

#359) How many words are there in the preamble at present?
Ans: 85

#360) Who drafted the preamble?
Ans: Jawaharlal Nehru

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise