PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 56

Last Updated On: 12/05/2018

#551) The budget is presented in the Lok Sabha by the Finance Minister in the name of the ……of India.
Ans: President

#552) The concept of Five Year Plan in India was introduced by :
Ans: Jawaharlal Nehru

#553) The most important session of Indian Parliament:
Ans: Budget session

#554) The most powerful upper house of the Legislature in the world:
Ans: American Senate

#555) The first Deputy Chairman of Planning Commission:
Ans: Gulsarilal Nanda

#556) The first elected president of the Central Legislative Assembly:
Ans: Vithalbhai Patel

#557) The longest of the three lists in the Seventh Schedule of the Constitution:
Ans: Union list

#558) The minimum age prescribed to become the Vice President of India:
Ans: 35

#559) The Monsoon session of Lok Sabha begins in the month of:
Ans: July

#560) The number of schedules in the Constitution of India when it was brought into force:
Ans: 8

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise