Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 58

Last Updated On: 12/05/2018

#571) The provision for the name, ‘Union of India’ was borrowed from the Constitution of:
Ans: Canada

#572) The region which was ceded from India in 1937 as per the Government of India Act of 1935:
Ans: Myanmar(Burma)

#573) The Schedule of the Constitution that was added by 73rd Amendment:
Ans: 11

#574) Which Commonwealth country has the most powerful upper house?
Ans: Canada

#575) Who hold office during the pleasure of the President of India?
Ans: Governor of a State

#576) Who determines whether a bill is money bill?
Ans: Speaker

#577) Who elects the deputy chairman of Rajya Sabha:
Ans: All the members of Rajya Sabha

#578) Who is the authority to grant permission to a member of Lok Sabha to speak in his mother tongue if he does not know English or Hindi?
Ans: Speaker

#579) Who was known as ‘father of Lok Sabha’?
Ans: GV Mavlankar

#580) Who was the Prime Minister of India when the 73rd and 74th Amendments of the Constitution were passed:
Ans: Narasimha Rao

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise