PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 60

Last Updated On: 12/05/2018

#591) When a proclamation of national emergency is in force, the term of Lok Sabha can be extended by Parliament for the first time for a period not exceeding …… at a time.
Ans: One year

#592) Which Amendement is related to AntiDefection Law?
Ans: 52nd

#593) Which amendment is related to reorganisation of states on linguistic basis (1956)?
Ans: 7th

#594) The form of government in India is:
Ans: Parliamentary

#595) The highest interpreter of the Constitution:
Ans: Supreme Court

#596) The highest judicial body in India:
Ans: Supreme Cour

#597) The Judges of Supreme Court can be removed by:
Ans: Parliament

#598) The number of Supreme Court judges including Chief Justice when the Constitution was brought into force:
Ans: 8

#599) The retiring age of the judge of Supreme Court:
Ans: 65 years

#600) The second chamber of the state legislature is known as:
Ans: Legislative Council

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise