#621) Disputes regarding the election of President and Vice President are settled by:
Ans: Supreme Court

#622) Elections to fill the vacancy in Presidential office due to death or resignation have to be held not less than ….. months from the occurrence of vacancy:
Ans: 6

#623) Finance Commission is appointed once in…… years.
Ans: 5

#624) Financial Emergency under Article 360 cannot be imposed by the Union in the state of:
Ans: Jammu and Kashmir

#625) For contesting in a Panchayat election, a candidate has to attain the age of …. years-
Ans: 21

#626) How many members have to support no confidence motion?
Ans: 50

#627) How many members of House have to sign the resolution seeking President’s impeachment?
Ans: ¼ th of the total

#628) In which case did the Supreme Court rule that Parliament had the right to amend any of the Fundamental Rights?
Ans: Keshavananda Bharati

#629) In which state two woman are nominated by the Governor to the Legislative Assembly?
Ans: Jammu and Kashmir

#630) On what basis seats are allotted to the states in Lok Sabha?
Ans: Population

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise