Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 69

#681) Who is generally the ex-officio chancellor of a university in a state?
Ans: Governor

#682) Who is the counter part of Attorney General in the state?
Ans: Advocate General

#683) The number of members in the Rules Committee:
Ans:  15

#684) The number of readings for a Bill in the legislative assembly:
Ans: 3

#685) The power to declare any area as ‘scheduled area’ belongs to the:
Ans: President

#686) The power to establish a common High Court for two or more states belongs to:
Ans: Parliament

#687) The power to superintend, direct and control elections to the Panchayat is vested in the:
Ans: State Election Commission

#688) The Rajya Sabha has …… sessions in a year because the Budget session is split into two.
Ans: Four

#689) The strength of the Vidhan Parishad cannot be less than:
Ans: 40

#690) The system of parliamentary democracy in India has been modelled on the system of:
Ans: Britain

  • Your Query

  • Exam

  • Category

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *