Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 70

Last Updated On: 17/05/2018

#691) To be appointed as a judge of Supreme Court, a person should have been an advocate of a High Court for atleast …… years.
Ans: 10

#692) What is the Indian name given to our country in Constitution?
Ans: Bharat

#693) What proportion of the total members of the Legislature Council is indirectly elected?
Ans:  5/6

#694) When a public officer commits an action which infringes a person’s Fundamental Rights, a writ of …… is issued by the Court.
Ans: Mandamus

#695) When did Constituent Assembly met for the first time as a sovereign body for the dominion of India?
Ans: 14th August 1947

#696) Who is the head of the executive power of the state?
Ans: Governor

#697) Who served for the longest period as the Chief Justice of India:
Ans: YV Chandrachud

#698) Who served for the shortest period as the Chief Justice of India:
Ans: KN Singh

#699) Writs filed before the High Court under Article …… of the Constitution.
Ans: 226

#700) The Twelfth Schedule is related to the responsibilities of:
Ans: Municipalities

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise