Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 72

Last Updated On: 18/05/2018

#711) The first person who was born in 20th Centry to get Bharat Ratna is Lal Bahadur Shastri. The State in which Lal Bahadur Shastri was born:
(a) M.P.
(b) Uttar Pradesh
(c) Gujarat
(d) Maharashtra
Ans: (b) Uttar Pradesh

#712) The only state in India where uniform civil code has been implemented:
(a) Jammu & Kashimir
(b) Sikkim
(c) Goa
(d) Tamil Nadu
Ans: (c) Goa

#713) Who among the following enjoys the rank of a cabinet minister in the Union Cabinet?
(a) Cabinet Secretary
(b) Deputy Chairman of the Planning Commission
(c) Supreme Court Judge
(d) Principal Secretary to the Prime Minister
Ans:  (b) Deputy Chairman of the Planning Commission

#714) Who is authorised to issue an order to suspend a State PSC member?
(a) Governor
(b) Chief Minister
(c) Home Minister
(d) Speaker
Ans: (a) Governor

#715) The Carthagian General who is regarded as the greatest general of antiquity:
(a) Robert Bruce
(b) Hammurabi
(c) Hannibal
(d) Julius Caesar
Ans: (c) Hannibal

#716) ‘Bata’ is a famous trade name in the field of:
(a) Battery
(b) Tyres
(c) Footwares
(d) Computer
Ans: (c) Footwares

#717) The subjects in which Marie Curie got Nobel Prizes:
(a) Chemistry, Medicine
(b) Physics, Medicine
(c) Physics, Chemistry
(d) Physics, Peace
Ans: (c) Physics, Chemistry

#718) Orange Prize is related to:
(a) Sports
(b) Literature
(c) Cinema
(d) Science
Ans: (b) Literature

#719) The United Nations University is in
(a) New York
(b) Tokyo
(c) London
(d) Costa Rica
Ans: (b) Tokyo

#720) Death anniversary of Mahathma Gandhi is observed as:
(a) National rededication day
(b) National integration day
(c) Martyr’s Day
(d) None of these
Ans: (c) Martyr’s Day

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise