Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 74

Last Updated On: 19/05/2018

#731) The roots that contains chlorophyll capable of photosynthesis?
(a) Stilt roots
(b) Assimilatory roots
(c) Prop roots
(d) Vehimen roots
Ans: (b) Assimilatory roots

#732) Halophytes are plants that grow in …….
(a) Salt water
(b) Deserts
(c) Trees
(d) Mountains
Ans: (a) Salt water

#733) The plant hormone that is useful for the formation of roots:
(a) Florigen
(b) Auxin
(c) Cytokinins
(d) Oestrogen
Ans:  (c) Cytokinins

#734) In which organ Ammonia is converted to Urea?
(a) Heart
(b) Kideny
(c) Liver
(d) Pancreas
Ans: (c) Liver

#735) The term ‘biology’ was coined by:
(a) Johanson
(b) Jean Lamarch
(c) Grigor Mendel
(d) Aristotle
Ans: (b) Jean Lamarch

#736) Charles Darwin made his observations in …….. island.
(a) Cook
(b) Falkland
(c) Corsica
(d) Galapagos
Ans: (d) Galapagos

#737) The nearest planet to Earth:
(a) Mars
(b) Mercury
(c) Jupiter
(d) Venus
Ans: (d) Venus

#738) Leika became the first animal sent to space in the year:
(a) 1960
(b) 1957
(c) 1958
(d) 1959
Ans: (b) 1957

#739) Which country has the largest number of time zones including the dependant territories?
(a) Russia
(b) France
(c) China
(d) United Kingdom
Ans: (b) France

#740) The equatorial diameter of the earth is ……km
(a) 12756
(b) 12714
(c) 6378
(d) 6357
Ans: (a) 12756

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise