#761) Which metal is contained in Insulin?
(a) Zinc
(b) Magnisium
(c) Lithium
(d) Barium
Ans: (a) Zinc

#762) Example of neutral solution:
(a) Chloroform
(b) Vinegar
(c) Water
(d) Urine
Ans: (c) Water

#763) Who is the father of Mutation theory?
(a) Darwin
(b) Lamarch
(c) Hugo De Vries
(d) Mendel
Ans:  (c) Hugo De Vries

#764) Who coined the word ‘Gene’?
(a) Gregor Mendel
(b) Lamarch
(c) Johanson
(d) Bateson
Ans: (c) Johanson

#765) ‘Stratosphere Giant, the tallest tree in the world, is in:
(a) USA
(b) Russia
(c) China
(d) France
Ans: (a) USA

#766) Annual rings are helpful to determine the …….of trees?
(a) height
(b) Genus
(c) Yield
(d) age
Ans: (d) age

#767) Who discovered Vaccination?
(a) Louis Pasteur
(b) Edward Jenner
(c) Ronald Ross
(d) William Harvey
Ans: (b) Edward Jenner

#768) The first test tube baby in India:
(a) Indira
(b) Durga
(c) Aastha
(d) Louis Brown
Ans: (b) Durga

#769) ‘Struggle for Existence’ is one of the main concepts of:
(a) Special Creation Theory
(b) Evolution Theory
(c) Mutation Theory
(d) Lamarchism
Ans: (b) Evolution Theory

#770) Artificial heart was discovered by:
(a) Christian Bernard
(b) William Harvey
(c) William Kolf
(d) Robert Jarvic
Ans: (c) William Kolf

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise