Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 82

Last Updated On: 20/05/2018

#811) The motion of the earth round sun is called:
(a) Rotation
(b) Revolution
(c) solstice
(d) Orbit
Ans: (b) Revolution

#812) The standard time of a country depends on:
(a) Tropic of Cancer
(b) Tropic of Capricorn
(c) Greenwich Line
(d) Equator
Ans: (c) Greenwich Line

#813) The deepest point on the earth’s ocean floor:
(a) Challenger deep
(b) Java Trench
(c) Diamantina
(d) Warton
Ans: (a) Challenger deep

#814) The Nepalese name of mount Everest:
(a) Chomolungma
(b) Sagarmatha
(c) Gowrisankaram
(d) Qagir
Ans: (b) Sagarmatha

#815) The capital of Pakistan when it formed in 1947:
(a) Karachi
(b) Lahore
(c) Dhaka
(d) Islamabad
Ans: (a) Karachi

#816) Apostolic Palace is the official residence of:
(a) Pope
(b) British Queen
(c) Russian President
(d) French President
Ans: (a) Pope

#817) Hatshepsut is the first woman ruler in the world history. She belonged to:
(a) Egypt
(b) China
(c) Persia
(d) Mesopotamia
Ans: (a) Egypt

#818) Charles de Gaul air port is in:
(a) Tokyo
(b) London
(c) New York
(d) Paris
Ans: (d) Paris

#819) Pulitzer Prize is given by Colombia University in:
(a) Britain
(b) France
(c) Germany
(d) USA
Ans: (d) USA

#820) The main language of Brazil:
a) Spanish
(b) English
(c) Portuguese
(d) Dutch
Ans: (c) Portuguese

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise