Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 85

Last Updated On: 20/05/2018

#841) Who among the following Prime Ministers administrative units of India?
(a) Jawaharlal Nehru
(b) Rajiv Gandhi
(c) A.B.Vajpayee
(d) None of these
Ans: (c) A.B.Vajpayee

#842) Which Schedule was added by 74th amendment?
(a) 12th
(b) 10th
(c) 9th
(d) 11th
Ans: (a) 12th

#843) The number of elected members in Rajya Sabha at present:
(a) 250
(b) 245
(c) 240
(d) 233
Ans: (d) 233

#844) Where is the headquarters of State Bank of India?
(a) Kolkata
(b) New Delhi
(c) Mumbai
(d) Chenna
Ans: (c) Mumbai

#845) “Breviry is soul of wit”-This statement was made by:
(a) Shakespeare
(b) Churchill
(c) Russel
(d) Bernard Shaw
Ans: (a) Shakespeare

#846) Which disease is known as ‘Black death’?
(a) Plague P
(b) AIDS
(c) Leprocy
(d) Tuberculosis
Ans: (a) Plague P

#847) Which organism has the most developed brain?
(a) Chimpanzee
(b) Human
(c) Gorilla
(d) Baboon
Ans: (b) Human

#848) ‘The queen of spices’:
(a) Pepper
(b) Turmeric
(c) Saffron
(d) Cardomom
Ans: (d) Cardomom

#849) Turpentane is obtained from:
(a) Teak
(b) Ricinus
(c) Pinus
(d) Bamboo
Ans: (c) Pinus

#850) The first Governor of Kerala:
(a) B.Ramakrishana Rao
(b) P.S.Rao
(c) V.V.Giri
(d) None of these
Ans: (a) B.Ramakrishana Rao

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise