Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 87

Last Updated On: 20/05/2018

#861) The headquarters of Malabar district during the British regime:
(a) Farock
(b) Kozhikode
(c) Thalassery
(d) Kannur
Ans: (b) Kozhikode

#862) The museum at East Hill in Kozhikode is named after:
(a) Sardar KM Panicker
(b) VK Krishnamenon
(c) Sakthan Thampuran
(d) Pazhassi Raja
Ans: (d) Pazhassi Raja

#863) Father of Plastic Surgery:
(a) Atreya
(b) Charaka
(c) Susruta
(d) None of these
Ans: (c) Susruta

#864) The last king of Maurya dynasty:
(a) Brihadratha
(b) Dhanananda
(c) Devabhuti
(d) Asoka
Ans: (a) Brihadratha

#865) The political guru of Gopala Krishna Gokhale:
(a) Dadabhai Navroji
(b) Surendranath Bannerjee
(c) Rajaram Mohun Roy
(d) M.G.Ranade
Ans: (d) M.G.Ranade

#866) Who among the following was not a member of the Constituent Assembly?
(a) SP Mukherjee
(b) S Radhakrishnan
(c) KM Munshi
(d) Mahathma Gandhi
Ans: (d) Mahathma Gandhi

#867) Atal Behari Vajpayee was elected to Lok Sabha from four different administrative units of Gujarat, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh and ……..
(a) Punjab
(b) Haryana
(c) Bihar
(d) Delhi
Ans: (d) Delhi

#868) How many banks were nationalised by Indira Gandhi in 1980:
(a) 14
(b) 6
(c) 12
(d) 10
Ans: (b) 6

#869) Who wrote ‘Hindu View of Life’?
(a) Rajendraprasad
(b) Dr.Radhakrishnan
(c) KR Narayanan
(d) SD Sharma
Ans: (b) Dr.Radhakrishnan

#870) The year of Jallianwala Bagh Tragedy:
(a) 1920
(b) 1917
(c) 1918
(d) 1919
Ans: (d) 1919

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise