Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 88

Last Updated On: 20/05/2018

#871) Odontology is related to:
(a) Eyes
(b) Ears
(c) Skin
(d) Teeth
Ans: (d) Teeth

#872) The first computer game:
(a) Spacecraft
(b) Space bar
(c) Space War
(d) Space Shuttle
Ans: (c) Space War

#873) The scientific name of Lotus:
(a) Nelumbo nucifera
(b) Occimum sanctum
(c) Vitis vinifera
(d) Oriza sativa
Ans: (a) Nelumbo nucifera

#874) Which one of the following is an insectivorous plant?
(a) Vanda
(b) Pandanus
(c) Ficus
(d) Nepenthes
Ans: (d) Nepenthes

#875) Which organ helps to balance pH value of human body?
(a) Kidney
(b) Heart
(c) Liver
(d) Lungs
Ans: (a) Kidney

#876) “It’s better to live one day as a lion, than a thousand years as a lamb” who said this?
(a) Tipu Sultan
(b) Napoleon
(c) Hitler
(d) Churchill
Ans: (a) Tipu Sultan

#877) The first woman with the citizenship of an Asian country to get Nobel Peace Prize:
(a) Aung San Suu Kyi
(b) Mother Theresa
(c) Shirin Ebadi
(d) None of these
Ans: (b) Mother Theresa

#878) The only U.N. Secretary General who served for only one term:
(a) Javier Perez de Cuellar
(b) Kofi Annan
(c) Trygve Lie
(d) Boutros Boutros-Ghali
Ans: (d) Boutros Boutros-Ghali

#879) World Diabetes Day:
(a) November 14
(b) November 27
(c) November 17
(d) December 1
Ans: (a) November 14

#880) Who among the following were the first Indian women athletes to take part in Olympic games?
(a) Neelima Ghosh and Mary D’Souza
(b) PT Usha and Shiny Wilson
(c) Mary D’Souza and PT Usha
(d) PT Usha and Karnam Malleswar
Ans: (a) Neelima Ghosh and Mary D’Souza

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise