Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 90

Last Updated On: 21/05/2018

#891) The mineral added to cement to adjust the duration of setting:
(a) Epsom
(b) Sodium
(c) Lime
(d) Gypsom
Ans: (d) Gypsom

#892) Which one of the following is not in crystalline form?
(a) Table salt
(b) Blue vitriol
(c) Rubber
(d) Sugar
Ans: (c) Rubber

#893) Which element has the largest atom?
(a) Carbon
(b) Nitrogen
(c) Sodium
(d) Caesium
Ans: (d) Caesium

#894) Cactus is a modified form of …..
(a) Root
(b) Stem
(c) Leaf
(d) None of these
Ans: (b) Stem

#895) The Rhizobium bacteria in the root nodules of Pea plants are helpful for …….. fixation:
(a) Oxygen
(b) Hydrogen
(c) CO2
(d) Nitrogen
Ans: (d) Nitrogen

#896) Coco de mer has the largest ……..
(a) Leaf
(b) Fruit
(c) Seed
(d) Flower
Ans: (c) Seed

#897) The word ‘Genetics’ was used for the first time by:
(a) Gregor Mendel
(b) Johanson
(c) William Bateson
(d) Lamarch
Ans: (c) William Bateson

#898) The scientist who is known as ‘Second Darwin’:
(a) Craig Venter
(b) Ernest Meyr
(c) W.O. Wilson
(d) A.R. Wallace
Ans: (b) Ernest Meyr

#899) Which organism has its heart in its head?
(a) Cuttle fish
(b) Prawn
(c) Spider
(d) Butter fly
Ans: (b) Prawn

#900) Mamankom was held on the banks of the river:
(a) Periyar
(b) Pamba
(c) Bharatappuzha
(d) Chandragiri
Ans: (c) Bharatappuzha

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise