Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 93

Last Updated On: 23/05/2018

#921) The president of India who signed in the declaration of internal emergency:
(a) Rajendraprasad
(b) Dr.Radhakrishnan
(c) Fakruddin Ali Ahmed
(d) None of these
Ans: (c) Fakruddin Ali Ahmed

#922) Whose resting place is ‘Veer Bhumi’?
(a) Indira Gandhi
(b) Rajiv Gandhi
(c) Lal Bahadur Shastri
(d) Narasimha Rao
Ans: (b) Rajiv Gandhi

#923) Rajya Sabha was formed on 3rd April,……..
(a) 1947
(b) 1948
(c) 1950
(d) 1952
Ans: (d) 1952

#924) The law making procedure in India has been copied from:
(a) Ireland
(b) USA
(c) Britain
(d) Canada
Ans: (c) Britain

#925) Fourteen Indian banks were nationalised in:
(a) 1980
(b) 1949
(c) 1959
(d) 1969
Ans: (d) 1969

#926) Who is invented Mobile phone?
(a) Martin Cooper
(b) Sorenson
(c) Cockerel
(d) J.J.Thomson
Ans: (a) Martin Cooper

#927) Paleontology is related to:
(a) Soil
(b) Fossils
(c) Stamps
(d) Drugs
Ans: (b) Fossils

#928) The author of Jurassic Park:
(a) Michael Crichton
(b) HG Wells
(c) Arthur Conal Doyle
(d) Aldous Huxley
Ans: (a) Michael Crichton

#929) The first American to get a Nobel Prize (1906):
(a) Sinclair Lewis
(b) Woodrow Wilson
(c) Rudyard Kipling
(d) Theodore Roosevelt
Ans: (d) Theodore Roosevelt

#930) The day on which Magsaysay Awards are distributed?
(a) December 11
(b) December 10
(c) August 31
(d) July 31
Ans: (c) August 31

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise