Question Of The Day:
Where was the first session of the Constituent Assembly held?
Answer: New Delhi

Advertisement

#941) Plant that produces fruits once in life:
(a) Coffee
(b) Tea
(c) Magnolia
(d) Plantain
Ans: (d) Plantain

#942) The wood used for making ‘Veena’ and ‘Tamburu’:
(a) Jack Fruit tree
(b) Teak
(c) Mahagony
(d) Deodar
Ans: (a) Jack Fruit tree

#943) The largest lizard:
(a) Crocodile
(b) Komodo Dragon
(c) Goliath beetle
(d) Anaconda
Ans: (b) Komodo Dragon

#944) Which organism has the heaviest brain?
(a) Elephant
(b) Hippopotamus
(c) Sperm Whale
(d) Rhinocerus
Ans: (c) Sperm Whale

#945) In which continent Yak can be seen?
(a) Africa
(b) Asia
(c) Europe
(d) Australia
Ans: (b) Asia

#946) Degrees of longitude are ……km apart at the equator:
(a) 111
(b) 100
(c) 90
(d) 89
Ans: (a) 111

#947) The only country in the Indian Subcontinent which does not share border with China:
(a) Myanmar
(b) Bhutan
(c) Nepal
(d) Bangladesh
Ans: (d) Bangladesh

#948) The second smallest nation in the world in population:
(a) San Marino
(b) Tuvalu
(c) Nauru
(d) Palau
Ans: (b) Tuvalu

#949) In which language ‘Janaganamana’ was originally composed by Rabindranath Tagore?
(a) Bengali
(b) Hindi
(c) Urdu
(d) English
Ans: (a) Bengali

#950) The largest district in India:
(a) Leh
(b) Jaisalmer
(c) Kachch
(d) Medinipur
Ans: (a) Leh


Comments are the platform to express your thoughts on this post, do not spam here...

Advertisement
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise