Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 98

Last Updated On: 23/05/2018

#971) The Palaruvi waterfalls is in the district of:
(a) Idukky
(b) Pathanamthitta
(c) Thiruvananthapuram
(d) Kollam
Ans: (d) Kollam

#972) Rajiv Gandhi Centre for Biotechnology is at:
(a) Kozhikode
(b) Thiruvananthapuram
(c) Kochi
(d) Kannur
Ans: (b) Thiruvananthapuram

#973) The country participated in all World Cup Football tournaments:
(a) Argentina
(b) Brazil
(c) Italy
(d) Germany
Ans: (b) Brazil

#974) The term ‘Chinaman’ is related to:
(a) Football
(b) Table Tennis
(c) Cricket
(d) Volleyball
Ans: (c) Cricket

#975) Where is the headquarters of ICICI Bank?
(a) Chennai
(b) Mumbai
(c) New Delhi
(d) Kolkata
Ans: (b) Mumbai

#976) Which is a port town of Indus Valley Civilisation?
(a) Kalibangan
(b) Lothal
(c) Ropar
(d) Mohenjodaro
Ans: (b) Lothal

#977) The words ‘Satyameva Jayate’ is a part of:
(a) Mundakopanishad
(b) Kenopanishad
(c) Brihadaranyopanishad
(d) Katopanishad
Ans: (a) Mundakopanishad

#978) The first human image worshipped in India:
(a) Mahavira
(b) Kanishka
(c) Buddha
(d) Asoka
Ans: (c) Buddha

#979) Who founded the Kanva dynasty?
(a) Menander
(b) Gondophernes
(c) Kanishka
(d) Vasudeva
Ans: (d) Vasudeva

#980) The greatest king of Pala dynasty:
(a) Mahipala
(b) Gopala
(c) Kumarapala
(d) Dharamapala
Ans: (d) Dharamapala

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise