Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 99

Last Updated On: 23/05/2018

#981) Who imposed Jazia for the first time?
(a) Feroz Shah Tughlaq
(b) Ghiassuddin Tughlaq
(c) Muhammad bin Tughlaq
(d) None of these
Ans: (a) Feroz Shah Tughlaq

#982) The real name of Shah Jahan:
(a) Salim
(b) Murad
(c) Shuja
(d) Khurram
Ans: (d) Khurram

#983) The second Sikh Guru:
(a) Har Kishan
(b) Ram Das
(c) Angad
(d) Arjun Dev
Ans: (c) Angad

#984) The Governor General when Calcutta medical college was founded:
(a) Canning
(b) Cornwallis
(c) William Bentick
(d) Dalhousie
Ans: (c) William Bentick

#985) The freedom fighter who was born in Mecca, Saudi Arabia:
(a) Rehmat Ali
(b) Syed Ahmed Khan
(c) Vinoba Bhave
(d) Abul Kalam Azad
Ans: (d) Abul Kalam Azad

#986) The date in which Gandhiji started the Dandi March:
(a) 1930 April 12
(b) 1930 March 12
(c) 1930 May 12
(d) 1930 April 6
Ans: (b) 1930 March 12

#987) In which year the first meeting of AITUC was held?
(a) 1910
(b) 1920
(c) 1921
(d) 1922
Ans: (b) 1920

#988) The president of India when India celebrated the Golden Jubilee of Independence:
(a) K.R.Narayanan
(b) Zail Singh
(c) Sankar Dayal Sharma
(d) None of these
Ans: (a) K.R.Narayanan

#989) In which year Jawaharlal Nehru and Chou En Lai of China signed Panch Sheel Agreement?
(a) 1953
(b) 1954
(c) 1955
(d) 1956
Ans: (b) 1954

#990) The Constituent Assembly met for the first time on ……., 1946:
(a) December 1
(b) December 6
(c) December 9
(d) December 11
Ans: (c) December 9

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise