Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 100

Last Updated On: 23/05/2018

#991) The maximum number of members that can be nominated by the president to the Lok Sabha from Anglo Indian community:
(a) 12
(b) 2
(c)14
(d) 5
Ans: (b) 2

#992) The distribution of powers between centre and states has been copied from:
(a) Canada
(b) Britain
(c) USA
(d) Ireland
Ans: (a) Canada

#993) The English Admiral who defeated the French fleet at Trafalgar in 1805 but lost his life:
(a) Wellington
(b) Arthur Wellesley
(c) Louis Mountbatten
(d) Horatio Nelson
Ans: (d) Horatio Nelson

#994) Nobel Prizes were given for the first time in:
(a) 1900
(b) 1901
(c) 1896
(d) 1895
Ans: (b) 1901

#995) The permanent members of Security Council are USA, UK, Russia, France and…..
(a) Germany
(b) Canada
(c) Italy
(d) China
Ans: (d) China

#996) The day on which CV Raman announced the discovery of Raman effect is related to:
(a) National science day
(b) National technological day
(c) National integration day
(d) None of these
Ans: (a) National science day

#997) “Take care to get what you like, or you will be forced to like what you get’: These words are related to:
(a) Keats
(b) Socretes
(c) Shakespeare
(d) George Bernard Shaw
Ans: (d) George Bernard Shaw

#998) King of hobbies:
(a) Philately
(b) Numismatics
(c) HAM Radio
(d) Reading
Ans: (a) Philately

#999) The term ‘ashes’ is related to:
(a) Chess
(b) Football
(c) Volleyball
(d) Cricket
Ans: (d) Cricket

#1000) The length of Marathon race is …… miles and 385 yards.
(a) 26
(b) 34
(c)28
(d) 22
Ans: (a) 26

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise