PSC LDC General English Model Questions & Answers [Part 4]

Here is the part 4 of the PSC LD Clerk General English Model Questions and answers. You may also download the PDF document of the questions and answers.

PSC LDC General English Model Questions


Aim: Provide suitable prepositions.

1. He is averse ——— eating meat .

(A) of

(B) in

(C) at

(D) to

Ans:  (D) to

 

2. I am confident ———— success .

(A) of

(B) in

(C) at

(D) with

Ans:  (A) of

 

3. I do not correspond ——— him .

(A) to

(B) at

(C) with

(D) by

Ans:  (C) with

 

4. This wing of the building correspond ————— the other .

(A) at

(B) to

(C) by

(D) on

Ans:  (B) to

 

5. We decided ——— a picnic .

(A) upon

(B) to

(C) at

(D) for

Ans: (A) upon

 

6. He was deprived ——— his titles .

(A) of

(B) at

(C) in

(D) on

Ans: (A) of

 

7. Please desist ——— the deed .

(A) at

(B) of

(C) from

(D) by

Ans: (C) from

 

8. I am eligible ——— promotion .

(A) by

(B) on

(C) in

(D) for

Ans:  (D) for

 

9. My name has been excluded ——— the list .

(A) from

(B) for

(C) by

(D) in

Ans:  (A) from

 

10. He was admitted ——— the class.

(A) from

(B) to

(C) in

(D) for

Ans:  (B) to

 

Direction: Fill up the blanks.

11. That was a fine speech ,————— ?

(A) wasn’t that

(B) was that

(C) wasn’t it

(D) was it

Ans:  (C) wasn’t it

 

12. Let’s play some game ,———— ?

(A) shall we

(B) will you

(C) do we

(D) won’t you

Ans:  (A) shall we

 

13. One of them was a doctor ,————— ?

(A) weren’t they

(B) were they

(C) wasn’t he

(D) wasn’t one

Ans:  (C) wasn’t he

 

14. Let me allow to go out ,———— ?

(A) shall we

(B) shall I

(C) do you

(D) don’t you

Ans:  (B) shall I

 

15. If he got a job, he ———— support his family.

(A) can

(B) could

(C) could have

(D) none of these

Ans:  (B) could

 

16. If he ——— a bird, he would fly.

(A) is

(B) was

(C) were

(D) are

Ans:  (C) were

 

17. Had I known this, I ———— him at a distance.

(A) will keep

(B) would keep

(C) would have kept

(D) kept

Ans:  (C) would have kept

 

18. If I ——— rich, I would help my relatives.

(A) is

(B) was

(C) were

(D) are

Ans:  (C) were

 

19. It is time you ————————.

(A) leave

(B) had left

(C) left

(D) had been left

Ans:  (C) left

 

20. A group of people ——— standing at the street corner.

(A) were

(B) was

(C) have been

(D) none of these

Ans: (B) was

PSC Model Questions

21. Some of the houses ——— not fit to live in.

(A) are

(B) is

(C) was

(D) none of these.

Ans:  (A) are

 

22. Half of the apples ——— bad.

(A) was

(B) were

(C) is

(D) none of these

Ans:  (B) were

 

23. The majority of the boys ——— playing football.

(A) likes

(B) like

(C) is liked

(D) none of these

Ans:  (B) like

 

24. Many of the flowers ———dead.

(A) are

(B) is

(C) was

(D) none of these

Ans:  (A) are

 

25. Some of my clothing —— damaged.

(A) has been

(B) have been

(C) were

(D) none of these

Ans:  (A) has been

 

Aim: Find out the error

26. (A) I / (B) like /(C) the foot ball. / (D) no error

Ans: (C) the foot ball

 

27. (A) We / (B) shall go home / (C) for the Onam. /(D) no error

Ans: (C) for the Onam

 

28. (A) He / (B) goes / (C) to the bed at ten. / (D) no error

Ans: (C) to the bed at ten

 

29. (A) He took / (B) his MA / (C) from the Kerala University. / (D) no error

Ans: (C) from the Kerala University

 

30. (A) He / (B) goes to school / (C) on the foot. / (D) no error

Ans: (C) on the foot

 

31. (A) The criminal / (B) was sent / (C) to the prison./ (D) no error

Ans: (C) to the prison

 

32. (A) I / (B) go to the school / (C) regularly. / (D) no error

Ans:  (B) go to the school

 

33. (A) He / (B) gave the beggar / (C) an one rupee note. / (D) no error

Ans:  (C) an one rupee note

 

34. (A) He saw / (B) a MLA / (C) at the meeting. (D) no error

Ans:   (B) a MLA

 

35. (A) A red and white saree / (B) were / (C) packed. / (D) no error

Ans:  (B) were

 

Aim: Rewrite as directed

36. They will finish the work. (Turn into passive)

(A) They will be finished by the work.

(B) The work will finished by them.

(C) The work will be finished by them.

(D) none of these

Ans:  (C) The work will be finished by them.

 

37. You ought to do it. (Turn into passive)

(A) It ought to be done by you.

(B) It ought to do by you.

(C) You ought to be done.

(D) none of these

Ans:  (A) It ought to be done by you.

 

38. Open the door. (Turn into passive)

(A) The door is opened.

(B) Let the door be opened.

(C) Let the door opened.

(D) none of these

Ans:  (B) Let the door be opened.

 

39. I saw him crossing the road. (Turn into passive)

(A) The road was crossed by him.

(B) It was being crossed by the road.

(C) He was seen crossing the road.

(D) I was being crossed the road.

Ans:  (C) He was seen crossing the road.

 

40. I saw him cross the road. (Turn into passive)

(A) He was seen to cross the road.

(B) The road was crossed by him .

(C) He was crossed the road by him .

(D) none of these

Ans: (A) He was seen to cross the road.

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *