PSC LDC General English Model Questions & Answers [Part 7]

Here is the part 7 of the PSC LD Clerk General English Model Questions and answers. You may also download the PDF document of the questions and answers.

PSC LDC General English Model Questions


Fill in the blanks using the suitable words in the choices.

1. Be careful when you cross the road ,—————?

(A) will you

(B) shall we

(C) won’t you

(D) shall I

Ans: (C) won’t you

 

2. We need some money, ————— ?

(A) don’t we

(B) do we

(C) needn’t we

(D) need we

Ans: (A) don’t we

 

3. Some of you are learning English, —————— ?

(A) wasn’t he

(B) aren’t you

(C) are you

(D) was he

Ans: (B) aren’t you

 

4. She looks ill, ——— ?

(A) don’t she

(B) does she

(C) doesn’t she

(D) do she

Ans: (C) doesn’t she

 

5. Some of the food was wasted, ———— ?

(A) wasn’t it

(B) was it

(C) were they

(D) weren’t they

Ans: (A) wasn’t it

 

6. She is ———— girl in the class.

(A) elder

(B) the eldest

(C) older

(D) the oldest

Ans: (D) the oldest

 

7. Many a ——— ———— injured.

(A) passengers were

(B) passengers was

(C) passenger were

(D) passenger was

Ans: (D) passenger was

 

8. His speech was ———— too long .

(A) many

(B) much

(C) few

(D) none of these

Ans: (B) much

 

9. I gave him ———— money.

(A) any

(B) few

(C) a few

(D) some

Ans: (D) some

 

10. I have ——— faith in him than in you.

(A) lesser

(B) less

(C) lessest

(D) none of these

Ans: (B) less

 

11. Every boy ——— present.

(A) were

(B) was

(C) have been

(D) have

Ans: (B) was

 

12. Neither of them ——— given the correct answer.

(A) have

(B) has

(C) have been

(D) were

Ans: (B) has

 

13. I wish I ——— you.

(A) was

(B) were

(C) is

(D) are

Ans: (B) were

 

14. He is married ——— .

(A) with my sister

(B) my sister

(C) to my sister

(D) none of these

Ans: (C) to my sister

 

15. The moon as well as the stars ———.

(A) give light at night

(B) do give light at night

(C) gave light at night

(D) gives light at night

Ans: (D) gives light at night

 

16. The opposite of the word ‘Acquitted’ is ———.

(A) entrusted

(B) convicted

(C) exonerate

(D) burned

Ans: (B) convicted

 

17. Two men and a woman were killed in a ——— between a car and a jeep.

(A) strike

(B) thrust

(C) collision

(D) collusion

Ans: (C) collision

 

18. Much water has ————— under the London bridge.

(A) flown

(B) flowed

(C) flew

(D) followed

Ans: (B) flowed

 

19. Sheele has two brothers . She does not like ——— of them .

(A) neither

(B) any

(C) either

(D) none

Ans: (C) either

 

20. Some rules are very rigid: others are ———.

(A) unrigid

(B) hard and fast

(C) loose

(D) flexible

Ans: (D) flexible

 

21. The door bell —— for the last ten minutes .

(A) was ringing

(B) is ringing

(C) has been ringing

(D) have been ringing

Ans: (C) has been ringing

 

22. I have my bed room ———.

(A) on upstairs

(B) in upstairs

(C) at upstairs

(D) upstairs

Ans: (D) upstairs

 

23. The girl was shivering ——— cold.

(A) in

(B) by

(C) with

(D) of

Ans: (C) with

 

24. “ A friend in need is a friend ———”.

(A) indeed

(B) in truth

(C) in fact

(D)in action

Ans: (A) indeed

 

25. I have lost my ———of keys .

(A) collection

(B) group

(C) bunch

(D) pieces

Ans: (C) bunch

 

26. Sandeep speaks English ———.

(A) well

(B) correct

(C) good

(D) best

Ans: (A) well

 

27. The girl ——— her father last year.

(A) has lost

(B) lost

(C) had lost

(D) have lost

Ans: (B) lost

 

28. I visit my parents on ——— Sundays .

(A) alternate

(B) alternating

(C) alternative

(D) alternatively

Ans: (A) alternate

 

29. The policeman asked me where ————.

(A) I am going

(B) I was going

(C) am I going

(D) was I going

Ans: (B) I was going

 

30. Rajan ——— to the Gymnasium three times a week .

(A) is usually going

(B) is going usually

(C) usually goes

(D) will go usually

Ans: (C) usually goes

 

31. The walls are dirty . It is time we ————them .

(A) paint

(B) must paint

(C) ought to paint

(D) painted

Ans: (D) painted

Find out the error in the sentences:

32. (A) I / (B) have seen / (C) the film yesterday. / (D) no error

Ans: (B) have seen

33. (A) I / (B) am working here / (C) for five years. / (D) no error

Ans: (B) am working here

34. (A) I / (B) have been working / (C) here. / (D) no error

Ans: (B) have been working

35. (A) I / (B) will / (C) go there. (D) no error

Ans: (B) will

36. (A) Second one / (B) from the left / (C) is my cousin. / (D) no error

Ans: (A) Second one

Rewrite as directed:

37. Find out the correct sentence

(A) French speak the French.

(B) The French speak the French.

(C) The French speak French language.

(D) The French speak French.

Ans: (D) The French speak French.

 

38. He writes poems (Turn into passive)

(A) He is written by poems.

(B) Poems are written by him.

(C) It is written poems.

(D) None of these

Ans: (B) Poems are written by him.

 

39. How do they teach you grammar? (Turn into passive )

(A) How are you taught grammar ?

(B) How do they taught grammar ?

(C) How do you teach grammar ?

(D) none of these

Ans: (A) How are you taught grammar ?

 

40. Did the noise frighten you ? (Turn into passive )

(A) Were you frightened by the noise ?

(B) Did you frighten the noise ?

(C) Was the noise frightened by you ?

(D) none of these

Ans: (A) Were you frightened by the noise ?

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *