PSC LDC General English Model Questions & Answers [Part 10]

Here is the part 10 of the PSC LD Clerk General English Model Questions and answers. You may also download the PDF document of the questions and answers.

PSC LDC General English Model Questions


 

Spot the error:

1. (A) She called / (B) him / (C) as a fool. (D) no error

Ans: (C) as a fool

2. (A)He / (B) discussed / (C) about the matter. / (D) no error

Ans: (C) about the matter

3. (A) He / (B) requested / (C) for my help. (D) no error

Ans: (C) for my help

4. (A) He / (B) entered in to / (C) the hall. (D) no error

Ans: (B) entered in to

5. (A) He / (B) entered into / (C) an argument. (D) no error

Ans: (D) no error

6. (A) He / (B) did not attend / (C) to the party. / (D) No error

Ans: (C) to the party

7. (A) He / (B) has married / (C) with his classmate. / (D) no error

Ans: (C) with his classmate

8. (A) He / (B) was married / (C) to his classmate. / (D) no error

Ans: (D) no error

9. (A) There are / (B) many deers / (C) in the zoo. (D) no error

Ans: (B) many deers

10. (A) I / (B) have bought / (C) two dozens oranges. /(D) no error

Ans: (C) two dozens oranges

Provide suitable prepositions:

11. I congratulated my friend ———— his success.

(A) for

(B) in

(C) on

(D) about

Ans: (C) on

12. You should abstain ———— violence.

(A) of

(B) from

(C) at

(D) to

Ans: (B) from

13. Though poor, he keeps ——— appearance .

(A) by

(B) in

(C) up

(D) with

Ans: (C) up

14. He met ——— an accident .

(A) with

(B) by

(C) in

(D) from

Ans: (A) with

15. I don’ t like to deal ——— him .

(A) with

(B) in

(C) for

(D) up

Ans: (A) with

16. They deal ——— electrical goods .

(A) at

(B) for

(C) in

(D) with

Ans: (C) in

17. He is always confined ——— his room .

(A) to

(B) with

(C) in

(D) for

Ans: (A) to

18. I prefer coffee ——— tea.

(A) on

(B) with

(C) to

(D) for

Ans: (C) to

19. Give me a chair to sit ——.

(A) on

(B) in

(C) with

(D) of

Ans: (A) on

20. Do you want to sit ——— an arm chair ?

(A) on

(B) in

(C) at

(D) for

Ans: (B) in

Rewrite as directed:

21. It was very heavy. He cannot lift it. (Combine these two sentences with “too ——— to”)

(A) It was too heavy to lift it.

(B) It too was heavy lift to lift.

(C) It was too heavy for him to lift it.

(D) He was too heavy to lift it.

Ans: (C) It was too heavy for him to lift it.

22. He was too tired to walk. (Use “so —— that “)

(A) He was so tired that to walk.

(B) He was so tired that he could not walk.

(C) He was so tired that he could walk.

(D) He was so too tired that he could walk.

Ans: (B) He was so tired that he could not walk.

23. He is very strong. He can lift the trunk. (Use “enough”)

(A) He is enough strong to lift the trunk.

(B) He is enough strong lift the trunk.

(C) He is strong enough to lift the trunk.

(D) He is strong enough lift the trunk.

Ans: (C) He is strong enough to lift the trunk.

24. To steal is wrong. (Begin the sentence with ‘it’)

(A) It to steal is wrong.

(B) It is to steal wrong.

(C) It is wrong to steal.

(D) It is wrong steal.

Ans: (B) It is to steal wrong.

25. He was rude to say that. (Begin the sentence with ‘it’)

(A) It was rude to say that.

(B) It to say that is rude.

(C) It was rude of him to say that.

(D) It say that was rude

Ans: (C) It was rude of him to say that.

Fill up the blanks:

26. Have you read any novels ———?

(A) last

(B) lastly

(C) late

(D) lately

Ans: (D) lately

27. Father comes ——— at five o’ clock.

(A) to home

(B) home

(C) at home

(D) none of these

Ans: (B) home

28. ———— attention to what I am saying.

(A) give

(B) pay

(C) bring

(D) none of these

Ans: (B) pay

29. The sick person ——— on the bed.

(A) lay

(B) laid

(C) lie

(D) none of these

Ans: (A) lay

30. Of my three sons David is ————.

(A) elder

(B) the elder

(C) eldest

(D) the eldest

Ans: (D) the eldest

31. Much of the countryside ——— under water.

(A) was

(B) were

(C) have been

(D) none of these

Ans: (A) was

32. Much of the furniture ——— old fashioned.

(A) was

(B) were

(C) have been

(D) none of these

Ans: (A) was

33. More than one person ——— feared to be drowned .

(A) are

(B) has

(C) have

(D) is

Ans: (B) has

34. Children ——— afraid of the dark .

(A) were

(B) are

(C) am

(D) is

Ans: (B) are

35. I am too impatient ,——— ?

(A) aren’t I

(B) am n’ t I ?

(C) isn’t I ?

(D) do I ?

Ans: (A) aren’t I

36. He is the person ———— saved the child .

(A) which

(B) whom

(C) who

(D) what

Ans: (C) who

37. The synonym of ‘fire’ is:

(A) tire

(B) liar

(C) praise

(D) dismiss

Ans: (D) dismiss

38. Twelve inches make ————.

(A) the foot

(B) a foot

(C) the feet

(D) a feet

Ans: (B) a foot

39. Please ask —————.

(A) whether the train is likely to be late

(B) whether is the train likely to be late

(C) whether the train was likely to be late

(D) whether was the train likely to be late

Ans: (A) whether the train is likely to be late

40. The foreigner had ——— set foot on the street when he was knocked down by a car.

(A) as soon as

(B) almost

(C) hardly

(D) no sooner

Ans: (C) hardly

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *