LGS Syllabus

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 30

Last Updated On: 09/08/2018
Get it on Google Play

#291) The first joint sitting of Lok Sabha and Rajya Sabha was held in the year:
Ans: 1961

#292) The objective resolution was adopted by the Constituent Assembly on:
Ans: 22nd January 1947

#293) The tenure of member of Lok Sabha is …… years.
Ans: 5

#294) As per the provisions of the Constitution the number of members of Lok Sabha is limited as:
Ans: 552

#295) As per the provisions of the Constitution the number of members of Rajya Sabha is limited as:
Ans: 250

#296) On normal business days, the Lok Sabha proceedingd starts at …… a.m-
Ans: 11.00

#297) Which Schedule of the Constitution contains number of seats allotted to various States and Union Territories in Rajya Sabha?
Ans: Part IV

#298) Which schedule of the Constitution contains provisions about emoluments and allowances of Presidents and Governors?
Ans: Second

#299) Which Schedule of the Constitution deals about administration and control of scheduled areas:
Ans: Part V

#300) Which Schedule of the Constitution is mentioned about tribal areas?
Ans: Part VI

Get it on Google Play
Share This Post ↪

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
JOIN