Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 38

Last Updated On: 20/11/2018

#371) The feature of Federal Scheme has been borrowed from:
Ans: Govt of India Act, 1935

#372) The first in the world history to codify laws:
Ans: Hammurabi

#373) The first law giver of the world:
Ans: Hammurabi

#374) The idea of advisory jurisdiction of Supreme Court has been copied from:
Ans: Canada

#375) The idea of appointment of Governors of States by the centre has been copied from:
Ans: Canada

#376) The idea of Parliamentary privileges has been copied from:
Ans: Britain

#377) The idea of placing the residuary powers with the centre was influenced by the Constitution of:
Ans: Canada

#378) The idea of post of Vice President has been copied from:
Ans: USA

#379) The idea of prerogative writs has been copied from:
Ans: Britain

#380) The idea of President as the nominal head of the state has been copied from:
Ans: Britain

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise