Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 39

Last Updated On: 20/11/2018

#381) The idea of President is the supreme commander of the armed forces has been copied from:
Ans: USA

#382) The idea of Public Service Commission has been copied from:
Ans: Govt of India Act, 1935

#383) The Indian state where President’s rule was imposed for the first time:
Ans: Punjab

#384) The law making procedure in India has been copied from:
Ans: Britain

#385) The Legislative procedure has been copied from:
Ans: Britain

#386) The member of the Constituent Assembly who made the remark that “The Preamble is the most precious part of the Constitution. It is the soul of the Constitution. It is the key to the Constitution”:
Ans: Thakurdas Bhargava

#387) The method of election of president has been copied from:
Ans: Ireland

#388) The only Indian state that has its own constitution:
Ans: Jammu & Kashmir

#389) The ordinances issued by the President must be approved by the President within …… weeks of the reassembly of Parliament:
Ans: 6

#390) The post of speaker of Lok Sabha has been copied from:
Ans: Britain

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise