Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 43

Last Updated On: 20/11/2018

#421) The system of election in India has been copied from:
Ans: Britain

#422) Which Article of the Constitution is related to President’s rule in State?
Ans: 356

#423) Which Article of the Constitution is related to prohibition of discrimination on the grounds of religion, race, caste, sex or place of birth?
Ans: 15

#424) Which Article of the Constitution related to impeachment of President?
Ans: 61

#425) Which state has the largest number of Legislative Assembly seats?
Ans: Uttar Pradesh

#426) The idea of Bicameralism has been copied from:
Ans: Britain

#427) The idea of Concurrent List has been copied from:
Ans: Australia

#428) The idea of Directive Principles of State Policy has been copied from:
Ans: Ireland

#429) The idea of elected president as the head of the state has been copied from:
Ans: Ireland

#430) The idea of Fundamental Duties has been copied from:
Ans: Former USSR

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise