Kerala PSC Notifications

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 44

Last Updated On: 20/11/2018

#431) Which state has the least number of Legislative Council seats?
Ans: Jammu & Kashmir

#432) Which state has the least number of members in its Legislative Assembly?
Ans: Sikkim

#433) Which State/ Union Territory has the least number of members in its Legislative Assembly?
Ans: Puducherry

#434) Who administers the oath of office of the President?
Ans: Chief Justice of India

#435) Who is called “the first among the equals”?
Ans: Prime Minister

#436) Who is known as the ‘key stone of the cabinet arch?
Ans: Prime Minister

#437) Who is the ex-officio chairman of the Planning Commission?
Ans: Prime Minister

#438) Who made the statement “The Preamble of the Constitution is the horoscope of our Sovereign Democratic Republic”?
Ans: KM Munshi

#439) Who performs the duties of the President in his/her absense of Presidend and Vice President?
Ans: Chief Justice of Supreme Court

#440) Who performs the duties of the President in his/her absense?
Ans: Vice President

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise