PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 49

Last Updated On: 12/05/2018

#481) The only state in India where uniform civil code has been implemented:
Ans: Goa

#482) The president has the power to suspend the enforcement of any or all the Fundamental Rights during emergency as per Article:
Ans: 359

#483) The President of India to exercise pocket veto:
Ans: Zail Singh

#484) The state shall organise village panchayats as units of self government. This is enshrined in Article:
Ans: 40

#485) The state shall promote with special care the educational and economic interests of weaker sections of people. To which Article this is related?
Ans: 45

#486) Which amendment of the Constitution removed ‘the right to property’ from the list of Fundamental Rights?
Ans: 44

#487) In which year the first Constitution Bill was passed?
Ans: 1951

#488) Which Article of the Constitution is related to ‘Abolition of titles’?
Ans: 18

#489) Which Article of the Constitution is related to ‘Protection against arrest and detention in certain cases’?
Ans: 22

#490) Which Article of the Constitution is related to ‘Protection in respect of convict of offenders’?
Ans: 20

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise