PSCNET

Kerala PSC Degree Level General Knowledge Questions and Answers : Part 51

Last Updated On: 12/05/2018

#501) Which Article under Directive Principles of State Policy is related to prohibtion of indoxicating drinks and drugs?
Ans: 47

#502) Which Article was inserted by the 86th amendment of the Constitution to the list of Fundamental Rights?
Ans: 21A

#503) Which Articles is related to uniform civil code?
Ans: 44

#504) Which enshrines the principles of a welfare state in India?
Ans: Directive Principles of State Policy

#505) Which part of the Constitution reflects some Gandhian ideals?
Ans: Directive Principles of State Policy

#506) Which part of the Constitution was criticised as ‘New year resolutions which were broken on the second January” by M Nasiruddin, one of the members of Constituent Assembly?
Ans: Directive Principles

#507) Who made the comment that Directive Principles of State Policy expresses Fabian Socialism without the word ‘Socialism’?
Ans: Ivor Jennings

#508) Who was the prime minister of India when Right to property was deleted from the list of Fundamental Rights?
Ans: Morarji Desai

#509) “Federal Court of India’ was set up for the first time under:
Ans: Govt of India Act, 1935

#510) …… refers to independence of the country in all its external and internal matters:
Ans: Sovereignty

Share This Post ↪
Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise