#511) “India, that is Bharat, shall be a union of States” occurs in which Article of Indian Constitution?
Ans: 1

#512) Advocate General is appointed by:
Ans: Governor

#513) Anglo Indian representative in the Constituent Assembly:
Ans: Frank Antony

#514) . Annual Financial statement is the other name of:
Ans: Budget

#515) As a non-member who can participate to the proceedings of either House of Parliament?
Ans: Attorney General

#516) Censure motion in Parliament should be supported by atleast …… members.
Ans: 50

#517) Collegium for the appointment of Supreme Court Judges comprises the Chief Justice and …… seniormost judges.
Ans:  4

#518) The number of members in the Previlege Committee of Parliament:
Ans: 15

#519) . The number of members in the Public Accounts Committee of Parliament:
Ans: 30

#520) Fourteen Indian banks were nationalised in:
Ans: 1969

COPY URL:
Share This Post

Home About Contact Privacy Disclaimer Advertise